Ett mål mat per dag serveras nu i skolan

Ett mål mat per dag serveras nu i skolan

Det efterlängtade lilla skolköket och matplatsen är äntligen på plats. Mat kan tillagas och serveras nu varje dag på skolan. Råvarorna köps in från de lokala bönderna och en kokerska har anställts för att laga maten i det enkla skolköket.

Tidigare åt barnen inte mat under skoldagen, de fick enbart en kopp té och ibland något kex. Detta trots att skoldagen är lång och vägen till skolan likaså. I Taksar går barnen i skolan mellan 09.00-16.00 och många har minst en timmas vandring för att komma till skolan. Det innebar 9 timmar utan mat. Här i Sverige pratar vi om vikten av att äta näringsriktigt för att kunna tillgodogöra kunskap i skolan. Självfallet gäller det samma för barnen i Nepal. Genom att äta ett mål näringsrik mat per dag i skolan kommer de att öka sina chanser att ta till sig kunskap.

Det känns härligt att vi kan hjälpa till på det här sättet. Ett stort varmt tack till alla er som varit med och bidragit.

Children in Focus kommer självfallet att fortsätta hjälpa skolan att utvecklas. Vi är medvetna om att det behövs en långsiktig planering och upprepade insatser för att en bestående förändring ska kunna ske i denna by. Det kommer behövas ett fortsatt stöd för att åstadkomma en hållbar utveckling och vi hoppas att ni vill vara med och stödja skolan även framöver.

skolmat10  Skolmat3  Skolmat4  Skolkök1  Skolmat5  Skolmatsal1

One thought on “Ett mål mat per dag serveras nu i skolan

Kommentera