Fotoutställning 2013 – Himalaya in Sight

Fotoutställning 2013 – Himalaya in Sight

Fotoutställningen ”Himalaya in Sight” visades på Galleri Hagström i Gamla Stan hösten 2013. Utställningen blev en succé, under sex dagar hade vi mer än 1400 besökare.  Vi lyckades samla in närmare 100.000 kronor genom försäljning av fototavlor och donationer. Det kändes fantastiskt roligt!

Några av bilderna finns med i vårt galleri här på hemsidan. Är du nyfiken på bilderna, klicka här.

En längtan till Himalaya tog oss hösten 2012 till Nepal och Bhutan.Vi vandrade genom byarna i bergen och kände att vi ville göra något för människorna vi mötte på vägen. Framför allt kände vi att vi ville hjälpa barnen på Shree Durga Bhagwati Primary School. Skolan ligger i Taksar, en avlägsen på i Himalayamassivet.

Under vår vandring i Himalaya fotograferade vi människor vi mötte och miljöer vi vistades i. Det blev många starka och vackra foton. En idé om att arrangera en fotoutställning som plattform för insamlingen tog form.

Vi valde ut bilder som vi själva tyckte om men som också kunde förmedla en känsla och förståelse för människornas situation i Nepal. Bilderna föreställde allt från heliga män till barn i fattiga miljöer. Bilderna printades i olika storlekar och monterades på varierande material. De stora plexiglastavlorna fick dessutom svarta bakgrundsplattor, allt för att förstärka effekten. Aluminiumbilderna hängde rena. Varje bild tilldelades ett nepalesiskt namn och en egen historia. Vi skapade en härlig stämning i lokalen genom att spela musik från Himalaya och dekorera med böneflaggor.

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till alla som varit med och bidragit. Tack vare er kunde vi hjälpa barnen på Shree Durga Bhagwati Primary School att få en bättre skolmiljö. Alla insamlade medel gick direkt till barnen. Vi åkte själva tillbaka till Nepal för att säkerställa att de hamnade rätt. Kostnaderna för vår egen resa samt omkostnader stod vi själva för. Vill du läsa mer om besöket på skolan, klicka här.

Vill du veta mer om de projekt vi har genomfört på skolan, klicka här.

Kommentera