Rapport från besök på Senor de la Vara (Peru) oktober 2019

Rapport från besök på Senor de la Vara (Peru) oktober 2019

Vårt första projekt i Peru startade för 3 år sedan. Vi rustade då upp skolan Senor de la Vara tillsammans med stiftelsen Perus vänner. Det är ett väldigt lyckat och uppskattat projekt.
Senor de la Vara är en skola för äldre barn med funktionshinder i Calca. I nuläget går 24 barn och ungdomar på skolan. Precis som i Yanatile, som vi besökte i går, så göms många barn undan i hemmen. Lärarna jobbar därför med uppsökande verksamhet.
Det finns 3 lärare på skolan och deras löner bekostas av staten. Lokalerna står kommunen för och vi har under 3 år varit med och bidragit till en upprustning av skolan, främst med olika typer av utrustning för att främja motoriken och den mentala utvecklingen.
Vi besökte skolan tidigare i dag och glädjen var stor. Två elever spelade flöjt och lärarna höll fina talar. Det blev många härliga kramar och hjärtliga skratt.
Det är underbart att se att våra satsningar ger så fina resultat och att uppskattningen är så stor. Vi var både rörda och varma i hjärtat när vi sa hej då för denna gång.


Comments are closed.