Om oss

Om oss

Children in Focus har en vision att inga barn ska behöva växa upp på gatan. Alla barn har rätt till en grundläggande skolgång, näringsrik mat, omsorg och hälsovård. Alldeles för många barn i världen saknar denna grundtrygghet – främst på grund av fattigdom och okunskap. Detta vill vi vara med och ändra på. Att hjälpa alla står utanför vår makt och möjlighet, men dem vi hjälper får en dramatiskt förbättrad livssituation.

Vi är en liten partipolitiskt och religiöst obunden insamlingsstiftelse som verkar för att stödja barn runt om i världen. (Vill du veta vilka vi är, klicka här). Vi är få men har ett stort engagemang och vill göra stor skillnad där vi verkar. Vi vill åstadkomma en varaktig förändring och är  måna om att arbeta tillsammans med barnens familjer, skola och lokala representanter. Vill du veta mer om hur vi arbetar, klicka här.

Vi arbetar ideellt och är måna om att hålla omkostnaderna så låga som möjligt. Målet är att minst 90% av de insamlade medlen skall komma barnen tillgodo. Administrationskostnaderna håller vi på en minimal nivå. Det innebär bl.a. att vi inte skickar ut brev eller rapporter via traditionell post. Det är här på vår hemsida du kan följa vårt arbete och hur projekten framskrider. Läs våra nyhetsbrev här.

Självklart är du välkommen att kontakta oss om du har frågor kring vår verksamhet.

Vill du veta mer om hur insamlingsstiftelsen startade, klicka här.

Kommentera