Besök på Shree Durga Bhagwati Primary School i Nepal november 2019

Besök på Shree Durga Bhagwati Primary School i Nepal november 2019

Det värmer i själ och hjärta att komma till skolan som vi stödjer i Nepal och träffa alla barn.
Från Sverige tar det fyra dagar att ta sig till Taksar, byn där skolan ligger.
I går hade vi äntligen möjlighet att ta oss den sista sträckan upp till skolan, en bilfärd på nästan tre timmar på skumpiga smala bergsvägar. Inte utan att vi emellanåt undrar varför vi utsätter oss för detta. När vi väl är framme vid skolan så är alla sådana tankar som bortblåsta. Lyckan över att träffa barnen är enorm.
Då vi stiger ur bilen står barnen uppställda längs med hela trappan upp till skolan. De har blommor i händerna som de väntar på att få ge oss. Först hälsar skolans personal oss välkomna genom att sätta en tikka på oss alla, alltså en stor nypa rött pulver som de stryker i pannan. De hänger också många, långa vackra halsband av tagetes runt halsen på oss. Proceduren avslutas med ett vänligt Namaste. Efter det så börjar den långsamma promenaden upp för trappan. På varje steg står ett av barnen och överlämnar sina blommor. Ett varmt namaste till varje barn. Det känns fint att få hälsa på dem alla på detta sätt. Tillslut kommer vi upp till toppen av trappan, där det står en portal av bambublad med en välkomstbanderoll. På andra sidan står några av de stora barnen. De som numera går i högre årskurser på andra skolor. Children in Focus stödjer även dem med skolkläder och daglig matsäck så de ville också träffa oss och visa sin tacksamhet.
Vi som besökte skolan denna gång var Cecilia Klingberg Rydh, Junn Strandberg (som står bakom denna film) och jag (Anna Idegren Rydh) som är ordförande för Children in Focus. Tyvärr kunde varken Eva Södersteen eller Robert Idegren som också är aktiva i Stiftelsen följa med på denna resa.


Comments are closed.